Bli en bättre iPhone-fotograf Del 3: Våra 7 bästa tips för hur du fångar sommarkänslan på bild

Please, I'd like to read this article in english.

iphone_foto_tips_fota_sommaren.jpg

Sommaren är äntligen här igen med sina långa dagar, ljusa kvällar och färgsprakande karaktär. Det är en tid för kravlöst umgänge, avslappning, upplevelser och mycket tid utomhus. Det är också den tid på året vid minns med värme, hopp och önskan om att den ska komma tillbaka snabbt lika snart som den försvunnit. Därför är det likaså en tid som fastnar ofta och mycket på bild. Så här är våra 7 bästa tips för hur du fångar sommarkänslan på bild så att den värmer resten av året.

 

Tips 1. När solljuset är skarpt, hitta skugga

Sommaren är här med sitt bländande ljus som räcker nästan dygnet runt. Detta skapar unika fotomöjligheter som alla kan skapa känsla och karaktär i dina bilder. Från starkt solljus till disiga dagar och mjölkliga solnedgångar. Men bara för att det är ljust behöver det således inte betyda att det är optimalt. En av de största utmaningarna är att fota mitt på dagen i dränkande, skarpt solljus. När himlen när klarblå och solen gassar på som mest tenderar ljuset att reflekteras precis överallt vilket lätt skapar hårda kontraster och svårarbetade bilder. En bra idé för att undvika detta är att hitta en plats i skuggan där solljuset sippar igenom. Exempelvis under ett träd eller i en skogsdunge. Detta hjälper dig inte bara att hitta ett mjukare ljus att fotografera i, utan ramar också in bilden på ett fint sätt. Har du en iPhone 7+, 8+ eller X är det också kul att leka runt med telefonens inbyggda porträttfunktion för att skapa effektfullt skärpedjup i bilden. 

 När du redigerar : Dra ner högdagrar och vithet något samtidigt som du justerar exponering så att bilden förblir ljus utan att det vita tar över. Mätta färgerna något för ett mjukare resultat. 

När du redigerar: Dra ner högdagrar och vithet något samtidigt som du justerar exponering så att bilden förblir ljus utan att det vita tar över. Mätta färgerna något för ett mjukare resultat. 

 

Tips 2. Skapa naturlig linsöverstrålning genom att fota i motljus

Det bästa med sommaren är att ljuset är närvarande trots att solen täcks av dis. För att inte få allt för platta och gråa bilder i dessa förhållanden är en kul idé att fota ditt objekt i direkt motljus och låta ljuset göra jobbet där naturlig linsöverstrålning skapar en härlig i effekt i bilden.

 När du redigerar : Lek med temperatur för att skapa önskvärd effekt. Här har vi gjort bilden något varmare för en lite mer somrig känsla där hudfärg och hår poppar fint. 

När du redigerar: Lek med temperatur för att skapa önskvärd effekt. Här har vi gjort bilden något varmare för en lite mer somrig känsla där hudfärg och hår poppar fint. 

 

Tips 3. Fånga mjukheten i en mjölkig solnedgång

Inte alla solnedgångar behöver vara brinnande rosa och orangea för att vara vackra. De mjuka och mjölkliga kan vara minst lika härliga, och om inte än mer fotogeniska.

 När du redigerar : Öka exponeringen, mätta bilden något och avsluta med att öka skuggorna försiktigt för att få en skarpt och kontrastrik men samtidigt mjuk och ljus bild. 

När du redigerar: Öka exponeringen, mätta bilden något och avsluta med att öka skuggorna försiktigt för att få en skarpt och kontrastrik men samtidigt mjuk och ljus bild. 

 

Tips 4. Utforska nya perspektiv

Ibland är det precis så som vi ser världen som vi vill minnas den. Ett exempel kan vara känslan av att uppleva sommaren i höjd med vattenytan. Har du ett vattentätt skal till din iPhone är detta det ypperliga tillfället att börja leka med perspektiv. 

fototips_iphone_sommar_bilder.png
 När du fotar : Ta många bilder på samma objekt men i olika vinklar. På så sätt skapar du härliga bildserier fulla av minnen men som lika mycket skapar visuellt vackra berättelser av din sommar. 

När du fotar: Ta många bilder på samma objekt men i olika vinklar. På så sätt skapar du härliga bildserier fulla av minnen men som lika mycket skapar visuellt vackra berättelser av din sommar. 

 

Tips 5. Föreviga lugnet med hjälp av komposition

Utnyttja den miljö du fotograferar i och leta efter nya vinklar och perspektiv för din komposition. Centralperspektivet är exempelvis ett effektivt sätt att skapa djup i bild som suger in sin betraktare. 

 När du fotar : Identifiera landskapets olika linjer och skapa din komposition utifrån din observation. Exempelvis, notera hur träden växer i förhållande till hur de möts av en stig som leder bort och ut ur bild. 

När du fotar: Identifiera landskapets olika linjer och skapa din komposition utifrån din observation. Exempelvis, notera hur träden växer i förhållande till hur de möts av en stig som leder bort och ut ur bild. 

Ett annat tips är att dela in bilden i tredjedelar och låta bakgrunden ta plats för att skapa en luftig känsla av frihet. Placera ditt objekt med ryggen mot dig själv för att fånga både ditt objekt och det hen ser på samma bild. Detta är ett lätt sätt att berätta en historia i en historia och samtidigt fånga ögonblicket på ett försiktigt och ödmjukt sätt:

tredjedelar_kompostition_iphone_foto_tips.png
 

Tips 6. Hitta naturliga färgskalor

Våran absoluta favorit som aldrig går ur tiden. När du börjar se dig om efter naturliga färgskalor i din omgivning så kommer du hitta dem och du kommer vilja fånga dem på bild. Och det blir fantastiskt fina bilder som ofta upplevs mer genomtänkta än de är. 

 När du redigerar : Förstärk känslan genom att arbeta med exponering, färg och skuggor. Här har vi dragit ner mättnaden något, ökat skuggorna och balanserat upp med precis nog med ljus för att bilden inte ska upplevas som underexponerad. Färgerna smälter ihop på ett mjukt och härligt sätt. 

När du redigerar: Förstärk känslan genom att arbeta med exponering, färg och skuggor. Här har vi dragit ner mättnaden något, ökat skuggorna och balanserat upp med precis nog med ljus för att bilden inte ska upplevas som underexponerad. Färgerna smälter ihop på ett mjukt och härligt sätt. 

 När du fotar : Identifiera färgerna runt dig och jobba med dem specifikt för att rama in din bild med färg och ljus. 

När du fotar: Identifiera färgerna runt dig och jobba med dem specifikt för att rama in din bild med färg och ljus. 

 

Tips 7. Fånga världen precis så som du ser den

Oftast är det de små ögonblicken som framkallar de starkaste av positiva känslor. Som att känna sanden mellan tårna eller sätta barfotafötter på en varm sommaräng. Ibland är det så enkelt som känslan av sand och sol på huden en stilla sommardag. Föreviga detta och skapa en liten samling minnen du kan ta fram en grå dag då du behöver en påminnelse som mest. 

fototips_iphone_kamera_bilder_framkalla.png

Allt vi önskar nu är att din sommar blir varm, magisk och full av härliga ögonblick. Har du inte appen än? Inga problem:

Bli en bättre iPhone-fotograf Del 2: Våra 5 bästa tips för hur du fångar våren på bild

Please, I'd like to read this article in english.

springcover.jpg

Med varmare tider och längre dagar framför oss är det dags att krypa ur vårt ide och ta oss ut i den pågående våren. En säsong i konstant förändring som inte bara bjuder in till att spendera mer tid ute, utan också till att fånga den på bild. Vi har därför satt ihop en guide med våra 5 bästa tips för hur du kan fotografera våren på nya sätt. Allt du behöver göra är ladda din telefon eller kamera och ge dig ut. 

 

Tips 1. Fånga vårens naturliga färgskalor på bild

Om du börja leta så kommer du snart inse att världen väldigt ofta uttrycker sig i naturliga färgskalor och väl genomtänkta färgpaletter. En kan nästan tro att det är gjort med flit.  

photograph_spring_colours_composition_framkalla_App

Fånga den blommande och växande livligheten i kontrast till hårda byggnader. Observera då också hur byggnadernas färger ofta tenderar att upplevas ljusare, varmare och mjukare när världen väcks till liv igen. Ganska fantastiskt när en tänker på vad ljus och liv kan skapa i form av visuella upplevelser. 

pattern_colours_photograph_spring_framkalla_app

Var där när det händer. Let efter människor och platser som bara råkar harmonisera färgmässigt. Fånga det sedan med din iPhones kamera och du har en vackert färgmatchad bild som representerar en livlig vårdag i full blom. 

 

Tips 2. Var där när den första snön har fallit

Metaforiskt alltså. För lika spännande som det är när den första snön har fallit, lika vacker är vårens version av vita, naturliga mattor. Fånga dem från olika vinklar oh redigera med olika teknik och färg och se  hur vitsipporna representeras av olika typer av visuella uttryck. 

 När du fotograferar : Om du använder iPhone 7+, 8+ eller X rekommenderar vi att du leker runt med kamerans inbygga "portrait mode" för återge ett vackert skärpedjup i dina bilder. Ett annat tips är att observera hur ljuset faller och skapar naturliga mönster av skuggor. 

När du fotograferar: Om du använder iPhone 7+, 8+ eller X rekommenderar vi att du leker runt med kamerans inbygga "portrait mode" för återge ett vackert skärpedjup i dina bilder. Ett annat tips är att observera hur ljuset faller och skapar naturliga mönster av skuggor. 

 

Tips 3. Omfamna det konstant föränderliga vädret

Ja, det är sant. Våren är inte bara en tid av soliga dagar och ljumna, brisande vindar. Men istället för att slås ner av detta faktum vill vi hitta det vackra i dramatiskt och ständigt föränderliga vädret och de landskap detta skapar. Från sol och regn på samma gång till blåst och moln som snabbt fyller himlen och skapar vackra kontraster till det blommande hoppet om en ny säsong. 

Yes it's true. Spring is not all about sunny days and warm breezes. But instead of getting damped about it we prefer to find beauty in the dramatic and ever changing weather scenery. From sunlight and rain all at once to windy clouds that rapidly fill the skies and contrasts the blooming hope of a new season. 

 När du redigerar: Förstärk det varm i eftermiddagsljuset eller det kalla i en dramatisk himmel. Här är det också ett ypperligt tillfälle att dra upp kontrasterna något för mer dramatik i bilden. 

När du redigerar: Förstärk det varm i eftermiddagsljuset eller det kalla i en dramatisk himmel. Här är det också ett ypperligt tillfälle att dra upp kontrasterna något för mer dramatik i bilden. 

 

Tips 4. När världen vaknar igen, tänk komposition

Med längre dagar och skönare temperaturer tenderar människor att krypa ut ur sina iden och börja njuta av livet på utsidan. Det är fantastiskt att se men ännu roligare att fotografera. Och när du gör det, tänk komposition genom att exempelvis placera dina objekt i bildens nedre del och lämna de övre delarna luftiga. 

  När du redigerar : Lek med färger och testa ett svart/vitt tema för en mer solid look. Det skapar en lika härlig känsla av vår som färg, bara på ett annat sätt. Om du fotograferar med horisont - se till att räta upp den i ditt redigeringsverktyg.

När du redigerar: Lek med färger och testa ett svart/vitt tema för en mer solid look. Det skapar en lika härlig känsla av vår som färg, bara på ett annat sätt. Om du fotograferar med horisont - se till att räta upp den i ditt redigeringsverktyg.

 

Tips 5. Invänta den gyllene timmen

Äntligen. Tiden har kommit när solnedgångarna fyller våra kvällar med mjukt, färgsprakande ljus som är lika magiskt gång på gång, kväll efter kväll. Vänta tills solen är tillräckligt låg för att sprida sitt mjuka ljus men samtidigt tillräckligt högt uppe för att förse din kamera med det ljus den behöver för att inte skapa allt för gryniga bilder. 

  När du redigerar : Förstärk det mjuka ljuset genom att ljusa upp skuggor och dra ner kontrasterna. Ett annat bra tips är att dra ner mättnaden något för att få färgerna att smälta ihop på ett fint och mjukt sätt. 

När du redigerar: Förstärk det mjuka ljuset genom att ljusa upp skuggor och dra ner kontrasterna. Ett annat bra tips är att dra ner mättnaden något för att få färgerna att smälta ihop på ett fint och mjukt sätt. 

photograph_spring_sunsets_framkalla_app_fototips

Allt som återstår nu är att ge dig ut med din kamera tillsammans med de människor du gillar mest. Och fånga livet på bild. Det kommer värma ditt hjärta när hösten kommer igen...

 

Vart ska jag redigera mina bilder då? 

Om du inte är en av dem som gillar olika appar för olika uppgifter  så rekommenderar vi verkligen din iPhones inbyggda redigeringsverktyg. Det är faktiskt ganska kraftfullt. Du kan välja mellan att antingen använde ett redan färdigt filter eller experimentera fritt med justeringsreglagen i redigeraren så som ljus, kontrast, färgmättnad, skuggor, fading och vitbalans. Eller så kombinerar du dem och skapar magi. 

Om du föredrar att navigera mellan olika appar rekommenderar vi VSCO-appen och Lightroom for mobile. Båda dessa applikationer gör det möjligt att spara och exportera bildler i originalstorlek (det gör också din iPhones redigerare, de två sistnämnda är något mer mångsidiga), vilket är bra när du ska föreviga din vår i framkalla bilder. Vilket vi såklart tycker är en ypperlig idé... 

Om du vill ha lite mer detaljerade förklaringar kring hur du använder din iPhones inbyggda redigerare eller bara är sugen på att lära dig bemästra porträttfotografi med din iPhone vill du säkert läsa del 1 i vår serie om iPhone-fotografering

Ha så kul när du prövar dina nya färdigheter i skapandet av våriga minnen! 

 


Har du inte appen än? Inga problem:

Bli en bättre iPhone-fotograf Del 1: Våra 5 bästa tips för porträttfoto med mobilen

Please, I'd like to read this article in english.

adrian-sava-184734-unsplash.jpg

Med en ständig utveckling inom teknologi och foto har kamerakvaliteten i våra iPhones blivit så lika krispig som en nyöppnad påse chips. Så bra att vi plötsligt kan ta lika bra porträtt som proffsfotograferna, nästan... Så för att matcha kamerakvalitet har vi nu tagit fram en guide med våra 5 bästa tips för att bli en bättre iPhone porträtt-fotograf

 

Tips 1. iPhones inbyggda Portrait Mode

portrait_mode_blog.png

Portrait mode eller porträttfunktionen är en funktion tillgänglig på iPhone 7+, 8+ och X som gör det möjligt att ta bilder med ett vackert skärpedjup och en mjuk bokeh. Välj denna inställning innan du börjar fota för att få ditt objekt att poppa mot sin omgivning. Om du inte har just dessa versioner av iPhone, hoppa över detta steg och fortsätt till nästa. 

 

Tips 2. Naturligt ljus

Placera ditt objekt framför ett fönster eller på en plats där dagsljuset möter personen i fokus. Detta får detaljer så som ögon och hud att poppa naturligt samtidigt som det hjälper din kamera att maximera resultatet.  

iphone_photography_tips_natural_lights_framkalla_app
 

Tips 3. Inspireras av din omgivning

och skapa naturligt färgmatchade bilder där kläder, hår, ljus och omgivning smälter samman till en enda vacker färgpalett. 

colours_example.png
 

Tips 4. Tänk komposition

Exempelvis: placera ditt objekt i en tredjedel av ett hörn. Utnyttja platsen för att skapa rymd och djup med hjälp av hisnande omgivningar. Var inte rädd för att beskära bilden i efterhand för att förbättra kompositionen ytterligare. 

composition_iphone_photo_tips_framkalla_App
 

Tips 5. Redigera i tre enkla steg

 Före vs. efter redigering i tre enkla steg.

Före vs. efter redigering i tre enkla steg.

iphone_portrait_photography_framkalla_app_edit

Exponering

Justera ljuset i bilden med hjälp av exponeringsreglaget. Var försiktig dock så att du inte tar i för mycket. Bara tillräckligt för att få ditt objekt att poppa.

iphone_portrait_photography_framkalla_app_edit

Mättnad

Justera färg och mättnad med hjälp av reglaget för saturation. Antingen öka eller minska bildens färgmättnad. I detta fall har vi valt att öka mättnaden i bilden för att skapa ett mjukt resultat där färgerna smälter samman på ett fint sätt. 

iphone_portrait_photography_framkalla_app_edit

Kontraster

Använd kontrastreglaget för att få detaljer och färger att poppa något. Det gör att slutresultatet upplevs som lite skarpare. Men igen, var försiktigt så att du inte tar i för mycket. Vi vill återge det naturliga i bilden. 

 

Nu är det dags att ge dig ut för att pröva dina nya färdigheter. Och när du har tagit dina fantastiska bilder vill vi bara tipsa om att de blir ännu bättre som framkallade bilder. 

iphone_portrait_photography_framkalla_app_edit
 

Vill du läsa mer om hur du blir bättre iPhone-fotograf? Här är några artiklar för dig:

 

Har du inte appen än? Inga problem:

framkalla_appstore_download

Step up your iPhone photography Part 3: Our 7 best tips on how to immortalise that summer feel

iphone_foto_tips_fota_sommaren.jpg

Summer has finally arrived with its long days, bright evenings and colourful characteristic. It's a time for effortless socialising, relaxation, new experiences and a lot of time spent outdoors. It's that time a year we always remember with warmth, hope and a strong wish for a fast return as soon as it's over. For all of these reasons it's also a time that is captured on film a lot and often. So these are our 7 best tips on how to capture and immortalise that summer feel in a way for us to stay warm and happy all year round. 

 

Tip 1. When the sunshine is sharp, look for shadow

Summer has arrived with its dazzling light, long lived enough to bright up a full 24 hour day, almost. This provides us with unique photo possibilities enabling us to capture a lot of vibe in our photographs. From bright sunlight to hazy days and milky sunsets. But just because we have enough of the natural lights doesn't mean it's ideal photo conditions. In fact, one of the biggest challenges is to photograph in open areas soaked with sharp sunlight. Reflections are hard creating unfavourable outcomes and images in need of a lot and tricky post production. To avoid this, a good idea is to find a place in the shade where sunlight seeps through creating shadow patterns and depth. This does not only provides a softer light to photograph in, it also frames your image in a nice way. If you're working with an iPhone 7+, 8+ or X we highly recommend you to play around with its built in portrait mode function to enhance depth of field and feel in your photograph. 

 When editing : Pull down highlights and whites a little but keep the image well exposed. This will give you a bright image but without having the whites in it bear the composition. Desaturate a little for a smoother result. 

When editing: Pull down highlights and whites a little but keep the image well exposed. This will give you a bright image but without having the whites in it bear the composition. Desaturate a little for a smoother result. 

 

Tip 2. Create natural lens flares from photographing in backlight

The best part about summer is the fact that the light is present even when the sun is covered in haze. To avoid grey and flat images a good idea is to photograph your object in direct backlight to create natural lens flares. Let the light do the work for a glorious effect. 

 When editing:  Play around with temperature to create your desired effect. In this case we pulled the adjustment bar to the warmer side, creating a more summerish vibe making skin tones and hair pop. 

When editing: Play around with temperature to create your desired effect. In this case we pulled the adjustment bar to the warmer side, creating a more summerish vibe making skin tones and hair pop. 

Tip 3. Capture the milk in a milky sunset

Here's a fact: not all sunsets has to be a burning pink/orange sensation to be beautiful. The soft and milky ones can be as luscious, if not even more photogenic. Capture that smooth feel on your evening stroll. 

 When editing : Increase exposure, desaturate the image and darken the shadows just a bit for a sharp and contradistinctive yet soft and bright photo. 

When editing: Increase exposure, desaturate the image and darken the shadows just a bit for a sharp and contradistinctive yet soft and bright photo. 

 

Tip 4. Explore new perspectives 

Very often we find that the way we see the world is the way we want to remember it. A good example of that is the feeling of experiencing summer from water surface. If you're one of those with a water proof case for your iPhone this is a great opportunity for you to start play around with new perspectives. 

fototips_iphone_sommar_bilder.png
 When photographing : Snap multiple images of the same object but from different angles. While doing so you're creating a series of photos filled with memories as well as a visually beautiful story telling your summer. 

When photographing: Snap multiple images of the same object but from different angles. While doing so you're creating a series of photos filled with memories as well as a visually beautiful story telling your summer. 

 

Tip 5. Immortalise the calm with composition

Take advantage of your surroundings and look for new angles and perspectives when composing. The central perspective is a very efficient tool if you want to create a depth that will lure your viewer: 

 When photographing : Identify the landscapes different lines and create your composition from your observation. Look for lines, for example the way the trees meet a trail slowly disappearing into the horizon. 

When photographing: Identify the landscapes different lines and create your composition from your observation. Look for lines, for example the way the trees meet a trail slowly disappearing into the horizon. 

Another great tip is to divide your image in thirds and let the background take up the majority of the image to create space and a feel of freedom. Place your object with its back towards you to capture what he/she sees while capturing the actual gaze. This will tell a story within a story as well as it capturing that moment in a humble way:

tredjedelar_kompostition_iphone_foto_tips.png
 

Tip 6. Find natural colour schemes 

Our absolute favourite is a visual hack that will never grow old. When your start to look for natural colour patterns in your surroundings you will find them and you will get the urge to capture them with your camera. The output is beautiful photographs looking a lot more well planned than they actually are. Simply let your surroundings do the job. 

 When editing : Enhance the vibe in the image by working with exposure, colour and shades. In this particular image we've desaturated a little, increased shadows and balanced it all with just enough light for the photo to not be experienced as under exposed. By doing so, colours blend in naturally creating a solid and soft feel. 

When editing: Enhance the vibe in the image by working with exposure, colour and shades. In this particular image we've desaturated a little, increased shadows and balanced it all with just enough light for the photo to not be experienced as under exposed. By doing so, colours blend in naturally creating a solid and soft feel. 

 When photographing : Identify colours and then frame your image using colours and light.

When photographing: Identify colours and then frame your image using colours and light.

 

Tip 7. Capture the world just the way you see it

Most of the time it's the smallest of moments provoking the greatest of positive feelings. As the sensation of sand between your toes or walking barefoot on a warm summer meadow. Sometimes it's as simple as the feeling of sand and sune on your skin a still summers day. Eternalise that feeling by creating a collection of viby moments to bring out a grey day when you need them the most. This is proactive positive thinking.

 

fototips_iphone_kamera_bilder_framkalla.png

All we wish for you now is to have a great summer filled with precious moments. 

 

Looking for more great iPhone photography tips? Check out these articles: 


Don't have the app yet? No problem:

Dekorera ditt bröllop med bilder:

Våra 5 bästa tips för riktigt festliga bordsdekorationer, en oförglömlig gästbok och bra mingel

Please, I'd like to read this article in english

dekorerabröllopetmedprints-16.jpg

Ska du gifta dig i sommar eller känner du någon som ska? 

Ett bröllop är kanske den mest storslagna av festligheter när en hel dag fylls av känslor, kärlek och en härlig skara gäster. Det är en plats där nya minnen skapas när gamla och nya vänner blandas med familj, släkt och kollegor. Det är också det bästa tillfället av alla att inte bara fira den kärlek som blommar just nu, utan också hylla den kärlek som tagit er dit ni är idag. Och vad passar då bättre än att dekorera kärlekens dag med just kärlek?! Här är våra 5 bästa tips på hur du dekorerar ditt bröllop med framkallade bilder: 

 

Tips 1. Dekorera med minnen

Dela de upplevelser ni haft tillsammans som två men också tillsammans med alla era vänner och familj. Bilderna blir en riktig stämningshöjare när de sprider glädje och hjälper alla på festen att förstå hur alla hänger ihop. De är perfekta konversations-startare och bra ingångar för samtal under hela kvällen samtidigt som de bidrar till den visuella atmosfären.  

framkalla_bilder_bröllop_gästbok_dekoration
 

Tips 2. Framkalla bilder från möhippa/svensexa

Lägg därefter ut dem på borden. Kul för dem som var med och extra kul för de som inte var det. Bilderna blir smarta konversations-startare med hög mingelfaktor som på ett eller annat sätt kan förena samtliga vid bordet. De bilder som inte ligger på borden blir till fina dekorationer i ljusslingorna.

möhippa_prints_dekorera_framkallning
dekorera_bröllop_prints_bilder_framkallning
 

Tips 3. Låt bordsplaceringen bestå av selfies utan namn

På så sätt får dina gäster leta sig runt bordet och börja småprata direkt när de tittar på allas selfies. Ju mindre seriösa bilderna är, desto lättare att släppa guarden och hamna i go stämning. 

dekorerabröllopetmedprints_-6.jpg
framkalla_bilder_bröllop_gästbok_dekoration
 

Tips 4. Låt bordsplacering bli till kvällens gästbok

Lyft dina selfies till skyarna genom att förse varje bord med pennor (se till att det är pennor för fotopapper) så att gästerna under kvällen kan skriva sin personliga hälsning. På så vis blir bordsplaceringen till en kärleksfull gästbok för brudparet och fyller två viktiga bröllopsfest-funktioner på samma gång. 

framkalla_bilder_bröllop_gästbok_dekoration
framkalla_bilder_bröllop_gästbok_dekoration

För att uppmuntra att gästerna tagit sig tid att skicka in sina selfies är det också kul att utse kvällens bästa selfies. Låt då de vinnande bidragen förklara tanken bakom bilderna. Garanterat roligt!

selfie_tävling_bröllp_lek_retro_prints
 

Tips 5. Kombinera redan printade selfies med en Instax-kamera

För att bygga på konceptet under kvällen är ytterligare en idé att kombinera selfie-korten med en Instax-kamera som framkallar bilder direkt på plats. Bilderna hängs efter hand upp i fotobåset där de under kvällen skapar den mest oförglömliga gästbok när roliga selfies och personliga hälsningar blandas med ögonblick från dagen och kvällen.  

framkalla_bilder_bröllop_gästbok_dekoration
dekorerabröllopetmedprints-12.jpg
dekorerabröllopetmedprints.jpg
 

Så här gör du - en checklista:

1. Be alla dina gäster skicka in selfies i god tid före bröllopet

2. Samla och sammanställ bilder från möhippa/svensexa  

3. Samla och sammanställ bilder från er tid tillsammans med vänner och familj

iphone_fototips_album_framkallning

Strukturera med album

Ett tips är att göra tre olika album i din kamerarulle på telefonen som heter ”Selfies”, ”Möhippa/Svensexa” & ”Kärleksbilder” exempelvis. På så vis är det lätt att hitta rätt bilder snabbt när du är inne i appen och beställer. Det underlättar också om du vill beställa olika format, exempelvis retroprints för selfies och vanliga klassiska framkallningar i olika storlekar för de andra kategorierna. 

4. Ladda upp och beställ och få dina bilder levererade inom  3-7 arbetsdagar

iphone_fototips_redigering_framkallning

Ljusa upp bilderna

Tänk på att ljusa upp bildernas svartpunkter de de alltid upplevs mörkare i tryck än på telefonen. Ett tips är att dra ner ljusstyrkan på telefonen till hälften och sedan justera ljuset så det ser bra ut i bilden - det återger en ganska så korrekt uppfattning kring hur dina bilder kommer bli i tryck. 

 

5. Invänta den stora dagen och börja dekorera. Och viktigast av allt - njut av festen och kärleken!  

 

Har du inte appen än? Inga problem:

Decorate your wedding with prints:

 Our 5 best tips on festive decorations, an unforgettable guest book and a high mingle factor

dekorerabröllopetmedprints-16.jpg

Are you getting married this summer or do you know someone who is? 

A wedding may be the most magnificent parties of them all - it's a day filled with emotion, love and a bunch of festive guests gathered all at once. It's a place for new memories to be created in harmony with new and old friends mixed up with family, relatives and colleagues. It's also the best of days to not only celebrate the love of marriage, but also the love that brought you to this special day. So what better way to decorate a day of love than with printed love?! These are our 5 best tips on how to decorate your wedding with printed photographs: 

 

Tip 1. Decorate with love from the past

While doing so you share the experiences you've had along your way together as a couple, but also together as a couple with friends and family. The images will be the life and soul of the party as well as helping everyone in figuring out how everyone relates to each other. It makes great for conversation starters and topic holders through out the evening while also being visually inspiring. 

framkalla_bilder_bröllop_gästbok_dekoration
 

Tip 2. Print photos from the bachelor and bachelorette parties

Then put them on the tables. A great fun for the people who joined but even more fun for the people who did not. They're smart topic holders for conversations starters, creating a high mingle factor that in one way or another will unite the people sharing table. The images not decorating the tables will turn into cute and fun decorations in the light-strands. 

möhippa_prints_dekorera_framkallning
dekorera_bröllop_prints_bilder_framkallning
 

Tip 3. Let your table seating cards consist of selfies without names

While doing so you're guests are forced to find their way around the table, looking at all the selfies and start conversation immediately. The less serious the photos are, the easier to let go of the guard and get into a relaxed groove. 

dekorerabröllopetmedprints_-6.jpg
framkalla_bilder_bröllop_gästbok_dekoration
 

Tip 4. Turn your table seating into a guest book

Enhance your selfies by providing the tables with pens (make sure though they're made for photo paper) and encourage your guests to leave a little love greeting on them during the night. This will turn your fun table seating into a loving guest book for the bride and groom, making your selfies fill two important wedding party functions in one. 

framkalla_bilder_bröllop_gästbok_dekoration
framkalla_bilder_bröllop_gästbok_dekoration

To enhance your guests during the night you may also nominate the best selfies and throw a little competition. Then let the winners explain their selfie creations. Guaranteed fun. 

selfies_decorations_wedding_bröllop
 

Tip 5. Combine the already printed selfies with an Instax camera

To build up this concept during the evening, another idea is to combine the selfies with an Instax camera that prints immediately. The images will be hung in the photo booth, creating the most unforgettable guest book where fun selfies and personal greetings are mixed up with instant moments from the day and evening. 

framkalla_bilder_bröllop_gästbok_dekoration
dekorerabröllopetmedprints-12.jpg
dekorerabröllopetmedprints.jpg
 

Make it happen - a checklist: 

1. Ask all your guests to send in selfies in good time before the wedding

2. Gather and collocate photos from the bachelor and bachelorette parties 

3. Gather and collocate photos from your time together with friends and family

photo_tips_iphone_printing

Create albums on your iPhone

A good tip is to create three different albums on your camera roll and name them after the occation, like "Selfies", "Bachelor/ette" and "Memories". When doing so it's easier for you to order in a smooth way while in the app. It also makes it easier to order your prints in different formats, like Retro Prints for the selfies and Classic Prints in different sizes for the other categories. 

4. Upload, order and get your photos delivered within 3-7 working days

photo_tips_iphone_printing_Editing

Brighten up the images

Make sure to brighten up your photos a little, since they will always appear brighter on screen than in reality. A good hint is to lower the brightness on your phone to 50% and then adjust the light in the image to what you'd prefer it to look like when printed. 

 

5. Wait for that big day and start decorating. And most importantly - enjoy the love, enjoy the party!

 

Don't have the app yet? No problem:

Getting married? Put this on your list:

Getting married? Or know of someone who is? Or did you already say yes and find yourself with a bunch of beautiful memories from that very special day? Make sure to put this on your list to put those memories into print.  Create a photo wall from that special day, store it with photo prints in a Memory Box and say Thank You! to all your guests with special prints from that day. This is your introduction to Framkalla [heart] Weddings

Frame your day with high quality Framed Prints:

framed_prints_framkallning_inramning_fotopapper_framkalla_app.JPG

Choose one favourite or create a photo wall with all your favourites. To help your wall grow we're offering a buy 4 pay only for 3 on all Framed Prints. 

Choose between oak, white and black frames. Then decide on white or black passepartout or turn it into a full bleed print. 

 

Or store that day in a Memory Box: 

sayitwithprint2.jpg
 

Say Thank You! to everyone who came with a Photo Strip:

thankyoucard_prints_framkallning_tackkort_fotopapper_framkalla_app
 

Or send your greetings using our Retro Prints: 

thankyoucard_prints_framkallning_retroprints_fotopapper_framkalla_app
 

What ever print type you prefer, it will make you and the receiver happy over and over. Long live love! Simply immortalise it with prints and that day will last forever. 

 

Wanna read more on gifting and weddings? These are the articles for you: 

 

Don't have the app yet? No problem:

A gallery wall 100% by you - Get inspired by our creative community

If you've tagged along in social media lately you've probably noticed the exploding trend in gallery walls, wall art and framed photography. We absolutely love it but as much as we do, we also lack that final touch of what we find the most important thing in a home: personality. Solution? Taking the concept of the photo wall to a clearly more personal level by allowing you to create it from your own photos. Our refined series of Framed Prints is the answer. Mix up your memories with your favourite art or curate a wall entirely from your own photos and lived moments. 

framedprints_inramning_tavelvägg_framkalla

For you, by you, to you

All our products are brought to life thanks to you and it isn't until you've filled our frameworks with your personal moments and memories they actually become what they are. Therefore we'd like to dedicate this post to our creative, diverse and inspiring Framkalla Community. So dig in to this article to find yourself full of inspiration. A photo wall 100% made by you is closer than you could ever imagine

 

Photo wall by @attvaranagonsfru

In the south of Sweden we find photographer and blogger Emma. Her home is a vibrant, playful and creative oasis. The photo wall created represents her style, her taste and her personal life. A great combination impossible not to get mesmerised by. 

attvaranagonsfru_tavelvägg_framkalla_appstore
"To create a more coherently curated photo wall I decided to stick to one frame colour (black) and one colour on the passepartout (white). I do like things a little sprawling though, but when it's about to get mixed up with other art work I thought something uniform would do good for this project."
attvaranagonsfru_tavelvägg_framkalla

Emma curated a wall of photo art from old art work and frames mixed up with our Framed Prints in the sizes of 30x30, 30x40, 40x40 and 50x70. We love the personality and characteristics this curation creates in combination with her vibrant interior and beautiful tone of wall colour. This is personal interior at its best. 

More on framed love on her blog (in Swedish). 

 

Photo wall by @astridm.interior

In Bergen, Norway we find the stylish, Scandinavian and bright home of Astrid. Last year she got married and what better way to relive that beautiful day over and over again than through a visual tale on the wall? 

astridminterior_fotovägg_photowall_framkalla
"I really love the images and there's truly something magical to look at the photos from our wedding every day. I ordered straight from the app, super easy, and got the photo prints delivered framed and ready to hang immediately."
astridminterior_framkalla_tavelvägg

We really love the simple yet powerful way of hanging her frames in a staircase formation. It creates  an interesting way of talking to the spectator while lifting literally) the room and its personality.  

 

Photo Wall by @tfreiij

Tove is one of our favourite photographers and a master when it comes to composition. Her work is spread across our platforms and used in many of our communicated products, where many of the photos representing Stockholm is the art of her camera. We simply love her artistic way of capturing the world. Her way of curating a photo wall on the floor is no exception. 

tovefreiij_framkalla_fotovägg_tavelvägg

Tove brought visual magic into her home the way she combines our Framed Prints with classic photo prints and diverse art work. The result is highly personal, interesting, arty and good looking. Get more inspiration from her? In a previous blog post we talked a little with Tove about printing her Instagram and why she likes to do it

 

Photo wall by @aimforhappiness

Just outside of Oslo Jannicke inspires from her colourful home with magical views and beautiful family stories. Working as a photographer she has a great eye for combining the personal with the professional in her tales.

aimforhappiness_jannikevalen_framkalla_tavelvägg_appstore
"The bedroom is the one of my favourite rooms in the house. It's incredible to wake up to sun soaking its light on the sea outside. The atmosphere in the room is just the way I want for a bedroom but it got that final and important personality with all these beautiful memories on the wall. We choose white frames with white passepartout since it pops nicely on the green walls. "
jannicke_valen_Aimforhappiness_inramning_tavelvägg_template

Jannicke uses our prints not only to create personal gallery walls in her home, but also to spread her photo art to the world via @aimforart. Earlier this year we had a chat with Jannicke on how to create a lifestyle based on passion, colour and freelance work. Read her story Aim for Happines, Aim for art.

Wanna know more about her thoughts on gallery walls and framed photography? Read her post about it on her blog (in Norwegian). 

 

Photo wall by @itskjakobsen

In Norway interior stylist and photographer Karoline curated a gallery dining room wall with her family life stories.

karolinejakobsen_framkalla_tavelvägg_gallerywall_
"I really love the gallery wall in our dining room and also fact that it's made in just a few steps in the app on my phone. It's a simple way to immortalise some of our most memorable moments."
karolinejakobsen_framkalla_tavelvägg_framedprints_wallart

Karoline is playing around with different frame sizes in a very nice way. Sticking to black and white photos and the same frame colour and passepartout her photo wall becomes solid, stylish and playful all at once. 


Wanna know more about our Framed Prints? Have a look here, or start creating your memorable gallery wall right away. To help you out a little we're offering BUY 4 PAY ONLY FOR 3 on all our Framed Prints. No excuses! 

 
 

Don't have the app? No problem: