4 saker värda att veta — Våra kalendrar är mer än bara kalendrar

Påbörja det nya året med ordning och reda. Och kanske på ett lite mer hållbart sätt än tidigare. Här är 4 saker värda att veta om våra nya kalendrar:

Please, I’d like to read this article in English!

framkalla-kalendrar-bilder-vägg-block

1. FCS miljömärkning

Både väggkalendern och kalenderkorten är printade på FCS-märkt papper. En märkning som innebär ett arbete mot ett mer miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. Bland annat innebär de att märkningen tar hänsyn till djur- och växtarter, att säkra sunda arbetsvillkor för de som arbetar i skogarna, urfolks rättigheter samt skogens möjlighet till återhämtning och framtida möjlighet att bära skog. 

 

2. Återanvändningsbara möjligheter

framkalla-kalender-bilder

När månaden är slut får ditt kalenderkort enkelt nytt liv genom att du klipper eller skär bort kalenderdelen på kortet med hjälp av baksidas skärmärken. Pappret är dessutom lätt att skriva på om du exempelvis vill använda bilden som en personlig hälsning till någon du tycker mycket om eller vill skriva en notering om bilden i sig. Bra va?

framkalla-kalender-kort-bilder

När året är slut kan du beställa ett refill-paket till ditt björkställ istället för att köpa en helt ny

fk-kalenderjort-reuse-vägg-n.jpg

För väggkalender klipper/skär du enkelt bort spiralmärkena och vips har du en poster/print i A4-format att rama in eller pryda en vägg med precis som det är.

 

3. Detaljerna

Fotoställen till kalendern består av mjukt och fint björkträ från Dalarna som bli vackrare och vackrare ju äldre de blir, precis som livet självt. Låt ditt björkställ åldras tillsammans med dina livsberättelser. Varje baksida är dessutom stämplad för hand — för vi tror på att det är de små detaljerna som skapar en ännu bättre helhet.

fk-kalendersta%CC%88ll-16.jpg
 

4. 100% svenskt

De nya kalendrarna är 100% producerade i Sverige. Det innebär att vi kan säkra goda arbetsvillkor, kortare transporter och kvalitet.

Vi hoppas ni är lika exalterade över de nya kalendrarna som vi är! God fortsättning!

 

Har du inte appen än? Inga problem: