Återanvänd livet — Våra Art Prints är mer än bara prints

Få ditt liv printat på det finaste FSC-märkta Mohawk Eggshell 324 grams pappret med helt vita baksidor som väntar på att fyllas med dina ord. Alltid levererat i en enkel, återvunnen och oblekt papperslåda skapad för att öppna upp för berättelsen om just ditt liv. Livet är en konst i sig och vi introducerar därför vår nya serie Art Prints. En serie som är så mycket mer än bara prints…

Please, I’d like to read this article in English!

En produkt, många möjligheter

Ibland är livet så vackert tack vare de vi har omkring oss. Och då finns det stunder vi vill berätta för dem vad de betyder för oss. Ibland vill vi skicka ett TACK!, en inbjudan eller bara säga hej. Andra gånger vill vi dekorera ett paket, en anslagstavla eller bara notera våra bästa stunder tillsammans med de vi älskar. Eller så vi vill skapa printade alster av våra favoritbilder och låta livet bli till fotokonst. Oavsett vilket så passar våra nya Art Prints till allt vi vill och lite till.

Gör någon glad med ett minne

Gör någon glad med ett minne

Samla livets alla äventyr

Samla livets alla äventyr

Skapa fotokonst av dina favoritbilder

Skapa fotokonst av dina favoritbilder

Säg TACK! på ditt sätt

Säg TACK! på ditt sätt

 

Prints med fokus på både känsla och hållbarhet

Känsla

Att hålla i dina nya Art Prints är som något du aldrig upplevt tidigare. De trycks på FSC-märkt 324g Mohawk Eggshell med en matt yta i grövre struktur. Dina prints känns både lyxiga, solida, tjocka och hållbara.

Med vita baksidor är de som gjorda för att fyllas med dina ord. Skicka en hälsning, skriv ner ett minne eller använd dem som personliga inbjudnings- eller tackkort.

Du väljer mellan 3 olika storlekar (8x10, 10x10 eller 13x18cm) och får dem alltid leverade i en vacker låda gjort av återvunnet, oblekt papper.

 
fk-lansering-artprints-IG-8.jpg

Miljömärkt papper i både prints och låda?

Ja, det stämmer. Både papper och tryck-teknik för våra nya Art Prints är miljövänliga, precis som lådan de leveras i.

FSC-certifierad papper och miljövänligt digitaltryck för en hållbar produkt

Fiberns ursprung — För att papper ska anses som miljövänligt måste träfibrerna antingen vara FSC® eller PEFC™ certifierade eller bestå av minst 50% returfiber med de återstående nyfibrerna i linje med FSC eller PEFC standard. Våra Art Prints är FSC-certifierade. En märkning som innebär ett arbete mot ett mer miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. Bland annat innebär de att märkningen tar hänsyn till djur- och växtarter, att säkra sunda arbetsvillkor för de som arbetar i skogarna, urfolks rättigheter samt skogens möjlighet till återhämtning och framtida möjlighet att bära skog.

Tillverkningsprocess — För att en produkt ska definieras som miljövänlig skall bruket som producerar papperet vara certifierat enligt ISO 14001 och ha en miljömärkning med ett så kallat livscykelperspektiv. Med livcykelperspektiv menas att hela processen från tillverkning av pappret till att det återvinns igen tas i beaktande. Vill du veta mer? Här hittar du information om alla olika miljömärkningar.

Tryckprocess — Istället för att framkalla bilder på klassiskt vis digitaltrycks våra Art Prints med vegetabiliska färger, nutidens mest miljövänliga tryckfärger.

Förpackningsfilosofi — Även de lådor som våra prints leveras är gjorda av återvunnet papper och består av materialet Kraftpack 307g. En träfri, oblekt och obestruken kraftkartong med miljöcertifikat Process Klorfri (PCF). PCF står för Process Chlor Free och är den term som används för återvunnet papper som inte använder klor i sin blekningsprocess.

fk-lansering-artprints-IG-28.jpg
fk-lansering-artprints-IG-21.jpg
 

[Kommer snart] Art Prints med Retrokänsla

Ibland är livet bäst när en slår ihop det bästa av två världar. Så vi fortsätter att utöka vårat sortiment av hållbara Art Prints med tillskottet Retro Art Prints. Helt enkelt vår favorit Retro Prints på nytt papper, med helt nya möjligheter. Förgyll framsidan med några väl valda ord och låt baksidan ge plats åt en längre hälsning. Eller så låter du de vara precis så som de är, i all sin enkelhet.

framkalla-art-prints-retro-polaroid-iphone-android.jpg
framkalla-life-is-art-prints-photos
framkalla-retro-art-prints-personliga-bilder.jpg

Tänk så enkelt att skapa något så unikt, hållbart och betydelsefullt. Livet är en konst i sig, så låt det förevigas som Art Print.

 

Har du inte appen? Inga problem: