Skapa en magisk fotoposter av dina gravidbilder — våra 3 bästa tips:

Är du gravid eller känner du någon som går i väntans tider? Då är detta något för dig. Att få både känna och se hur ett alldeles nytt liv tar form är kanske något av det mäktigaste en kan uppleva. Det är en tid full av hopp, förväntan, rädslor, lycka och förändring. Och lika magiskt som det är att uppleva denna tid, lika vackert är det att få se tillbaka på den när de där nio månaderna passerat. Därför har vi satt ihop en liten guide för hur du skapar den mest kärleksfulla och minnesvärda postern från din graviditet.

Please, I’d like to read this article in English!

framkalla-gravid-bilder-foto-poster-tips.jpg
 

Tips 1. Fotografera din gravidmage på samma plats varje vecka

Genom att göra så skapar du automatiskt ett enhetligt flöde för din poster och den kommer på så sätt att upplevas lugnare, mer genomtänkt och visuellt sammanhängande. Dessutom är det ett roligt sätt att föreviga hur din mage blir större och större av liv där förändringen blir extra tydlig när omgivningen förblir den samma runt omkring. Oundvikligen kommer ljuset att variera, men detta är något som adderar lite extra liv åt postern utan att förstöra den sammanhängande, sköna känslan. Och du, låt den sista bilden vara en på dig med din bebis i famnen. För vad blir mer tydligt, kärleksfullt och rörande än att äntligen få hålla din lilla sparv i famnen, och dessutom visualisera det på detta kronologiska sätt?

fk-gravidposter-blogg-2.2.jpg
 

Tips 2. Samla bilderna i en mapp så du enkelt hittar dem vid framkallning

Eftersom du fotograferar din växande mage löpande över tid kommer också dina bilder att bli utspridda kronologiskt i din kamerarulle. Detta kan bli lite bökigt när du väl ska skapa din poster då du måste bläddra igenom alla bilder från tidsperioden i din kamerarulle för att kunna välja ut de bilder du vill ha med i din gravid-poster. Lägg därför dina bilder i en mapp så att du enkelt får tillgång till bara de relevanta bilderna när du väl är inne i Framkalla-appen för att skapa din poster. Det underlättar även när du ska redigera bilder och göra dem klara för framkallning.

framkalla-bilder-gravid-iphone-android

Om du sedan väljer att göra en poster med 6 bilder, 54 bilder eller något där mittemellan är såklart helt upp till dig. Varje graviditet är unik i sitt slag, och så kommer din poster att bli.

 

Tips 3. Redigera dina bilder & använd filter för att skapa ett sammanhängande visuellt uttryck

Våra telefoner idag är i sig som små men kraftfulla redigeringsprogram. Använd den inbyggda redigeraren i din telefon eller ta hjälp av en app för att skapa ditt unika uttryck. I exemplet här har vi valt att göra alla bilder svart/vita med hjälp av iPhones egna filter “Noir”.

Två bra saker att tänka på när du redigerar dina bilder inför framkallning:

  1. Använd en app som inte komprimerar bilderna vid export — dvs. en app som exporterar ut dina bilder i originalstorlek och inte försämrar kvaliteten. Oftast är din telefons inbyggda redigerare bra för detta ändamål, liksom appen VSCO som finns att ladda ner på App Store/Google Play.

  2. Ljusa upp dina bilder något så att de mörka/svarta partierna inte tar över i print. Det gör du enkelt innan du laddar upp dem i appen.

Vill du ha fler tips på hur du redigerar dina mobilbilder i några enkla steg? Läs vår guide för hur du redigerar bilder i 4 enkla steg med hjälp av exponering, kontrast, färg och beskärning.

Det är ofta enkelt att redigera och skapa ett enhetligt uttryck direkt i din telefons inbyggda redigerare. I exemplet här använder vi en iPhone 8 plus.

Det är ofta enkelt att redigera och skapa ett enhetligt uttryck direkt i din telefons inbyggda redigerare. I exemplet här använder vi en iPhone 8 plus.

Tänk så enkelt att skapa en alldeles egen berättelse i bilder från ditt liv. Vill du läsa mer på temat? Vi har samlat våra 3 bästa tips för hur du fångar ett växande liv på bild i vår guide till gravid-bilder här.

 

Har du inte appen än? Inga problem: