Bli en bättre iPhone-fotograf Del 1: Våra 5 bästa tips för porträttfoto med mobilen

Please, I'd like to read this article in english.

adrian-sava-184734-unsplash.jpg

Med en ständig utveckling inom teknologi och foto har kamerakvaliteten i våra iPhones blivit så lika krispig som en nyöppnad påse chips. Så bra att vi plötsligt kan ta lika bra porträtt som proffsfotograferna, nästan... Så för att matcha kamerakvaliteten i din iPhone har vi nu tagit fram en guide med våra 5 bästa tips för att bli en bättre iPhone porträtt-fotograf

 

Tips 1. iPhones inbyggda Portrait Mode

portrait_mode_blog.png

Portrait mode eller porträttfunktionen är en funktion tillgänglig på iPhone 7+, 8+ och X som gör det möjligt att ta bilder med ett vackert skärpedjup och en mjuk bokeh. Välj denna inställning innan du börjar fota för att få ditt objekt att poppa mot sin omgivning. Om du inte har just dessa versioner av iPhone, hoppa över detta steg och fortsätt till nästa. 

 

Tips 2. Naturligt ljus

Placera ditt objekt framför ett fönster eller på en plats där dagsljuset möter personen i fokus. Detta får detaljer så som ögon och hud att poppa naturligt samtidigt som det hjälper din kamera att maximera resultatet.  

iphone_photography_tips_natural_lights_framkalla_app
 

Tips 3. Inspireras av din omgivning

och skapa naturligt färgmatchade bilder där kläder, hår, ljus och omgivning smälter samman till en enda vacker färgpalett. 

colours_example.png
 

Tips 4. Tänk komposition

Exempelvis: placera ditt objekt i en tredjedel av ett hörn. Utnyttja platsen för att skapa rymd och djup med hjälp av hisnande omgivningar. Var inte rädd för att beskära bilden i efterhand för att förbättra kompositionen ytterligare. 

composition_iphone_photo_tips_framkalla_App
 

Tips 5. Redigera i tre enkla steg

Före vs. efter redigering i tre enkla steg.

Före vs. efter redigering i tre enkla steg.

iphone_portrait_photography_framkalla_app_edit

Exponering

Justera ljuset i bilden med hjälp av exponeringsreglaget. Var försiktig dock så att du inte tar i för mycket. Bara tillräckligt för att få ditt objekt att poppa.

iphone_portrait_photography_framkalla_app_edit

Mättnad

Justera färg och mättnad med hjälp av reglaget för saturation. Antingen öka eller minska bildens färgmättnad. I detta fall har vi valt att öka mättnaden i bilden för att skapa ett mjukt resultat där färgerna smälter samman på ett fint sätt. 

iphone_portrait_photography_framkalla_app_edit

Kontraster

Använd kontrastreglaget för att få detaljer och färger att poppa något. Det gör att slutresultatet upplevs som lite skarpare. Men igen, var försiktigt så att du inte tar i för mycket. Vi vill återge det naturliga i bilden. 

 

Nu är det dags att ge dig ut för att pröva dina nya färdigheter. Och när du har tagit dina fantastiska bilder vill vi bara tipsa om att de blir ännu bättre som framkallade bilder. 

iphone_portrait_photography_framkalla_app_edit
 

Vill du läsa mer om hur du blir bättre iPhone-fotograf? Här är några artiklar för dig:

 

Har du inte appen än? Inga problem:

framkalla_appstore_download