3 enkla tips på hur du skapar en snygg fotoposter

Please, I'd like to read this article in english

Att skapa en härlig fotoposter av dina bästa bilder är lätt. Men att samtidigt skapa en som dessutom är visuellt tilltalande kan ibland upplevas som en mindre utmaning för många. Därför har vi satt ihop våra 3 bästa tips för hur du enkelt skapar en fotoposter som både är personlig och stilfull på samma gång. 

 

Tips 1. Sortera dina bilder efter färg för en enhetlig poster

framkalla-bilder-fotoposter-inredningstip.jpg

Det låter kanske bökigt men i själva verket är det väldigt enkelt. Skapa album i din iPhones kamerarulle som du döper efter färg och innehåll (exempelvis "Blå semester" - semesterbilder i en blå färgskala) så bygger du en struktur som är lätt att följa när du ska framkalla dina bilder väl inne i appen. 

När du skapar album börjar du med att:

skapa_Album_bilder_framkalla_iphone

1. Välj dina bilder

Markera de bilder du vill ska vara med i ditt album och tryck på "lägg till".

framkalla_bilder_iphone.png

2. Skapa ett nytt album

Döp albumet till ett passande namn som berättar om de bilder som finns i dett. Exempelvis "Rosa Familj" = bilder på familjen i en rosa färgskala.

framkalla_bilder_iphone

3. Lokalisera ditt album

Du hittar ditt album under "Album" i kamerarullen. Här kan du enkelt ta bort bilder som känns överflödiga. Om du vill lägga till fler gör du på samma sätt som i steg 1: markera de bilder du vill ha men lägger till dem i ditt redan skapade istället för att skapa ett nytt.

När du skapar album kommer du enkelt åt de bilder du behöver när du ska framkalla din fotoposter och slipper bläddra bland alla dina tusentals bilder på samma gång när du väl är inne i appen. Istället letar du bara upp din nya mapp när du valt kamerarullen som källa.

poster_framkalla_bilder_iphone
 

Tips 2. Framkalla en serie bilder

fotografera_barn_framkalla_iphone.jpg

Vad är roligare än att fånga ett händelseförlopp? Som när dina barn skojar och busar med varandra exempelvis. Allt det visuella får du dessutom gratis - eftersom alla bilder är tagna i samma ljus och med samma bakgrund blir din poster automatiskt enhetlig. 


Du fotar en bildserie genom att hålla nere avtryckaren på kameran under önskad tid, men du kan också knäppa av bild för bild manuellt. Och kom ihåg, det kan aldrig bli för många - ju fler bilder desto mer att välja på och desto bättre blir slutresultat.

olleiris2.jpg

För att få ett jämnt ljus på dina bilder är ett bra tips att hålla inne ett finger på skärmen för att låsa exponeringen. Din iPhone säger automatiskt till när exponeringen är låst. 

 

Tips 3. Gör en svartvit poster för ett enhetligt uttryck

poster_framkalla_bilder_iphone_app.png

Har du en hög med bilder som du verkligen älskar men som inte hänger ihop så bra färg-mässigt? En bra och enkel lösning är att göra din poster svartvit. Precis som i tips 1 är det klokt att göra ett nytt album i din kamerarulle. När du lagt till de bilder du vill ha i albumet byter du filter genom att välja något av de som finns i din iPhone-editor. Se till att välja samma svart/vita filter på alla bilder så att uttrycket blir det samma. Du byter enkelt filter genom att 

filter_iphone_framkallning.png

1. Välj redigera

När du förhandsgranskar din bild trycker du på redigera uppe i högra hörnet

iphone_foto_Redigeringstips_framkalla.png

2. Filter

Gå till biblioteket för filter inne i redigeraren

iphone_filter_framkalla_bilder_fototips.png

3. Välj filter

Välj sedan det filter du tycker är snyggast av de svart/vita och applicera det på samtliga bilder i ditt album. På så sätt skapar du ett enhetligt uttryck på alla bilder.

Tänk på: Öka ljuset där du upplever att det blir för mörkt. Bilderna printas alltid mörkare än de upplevs på skärm. En bra tumregel är att alltid ljusa upp lite till när du tycker det är perfekt så blir det perfekt när de väl trycks också. Fler redigeringstips hittar du här

 

Testa dig fram när du laddar upp bilder i appen: 

framkalla_bilder_iphone_online

Du kan enkelt flytta runt dina bilder på postern för att hitta rätt komposition. Markera de två bilder du vill byta plats på så flyttar de sig automatiskt. Fortsätt flippa tills du hittar rätt komposition.

 

Så enkelt att skapa personlig inredning

Lägg till en ram innan du checkar ut och din poster är redo att hängas upp på väggen direkt. 

framkalla_bilder_iphone_foto_poster_appstore

Har du inte appen än? Inga problem: