Framkalla drivs av Framkalla Europe AB organisationsnummer 556943-4227.
Dessa villkor görs mellan Framkalla och dess kunder. Svensk lag är tillämplig på alla avtal mellan Framkalla och kund.

 

DINA UPPGIFTER

När du beställer på Framkalla accepterar du att vi använder dina personuppgifter för att genomföra och slutföra din beställning. Dina personuppgifter hanteras i enlighet med personuppgiftslagen (PUL). När du beställer ger du Framkalla och våra underleverantörer rätten att hantera dina bilder. Vid beställning accepterar du också att vi kan skicka ut erbjudanden till dig, detta i egen regi eller tillsammans med ett samarbetsbolag.  Kunder måste vara över 18 år, i enlighet med distansavtalslagen.

 

DIN ORDERBEKRÄFTELSE

När vi har tagit emot din beställning och betalning skickar vi en bekräftelse till din e-post. Det är därför viktigt att du kontrollerar att alla dina uppgifter stämmer. Spara gärna denna bekräftelse så att du kan uppge ordernummer till vår kundservice vid eventuella frågor. Vår kundtjänst har öppet kl 09-17 på vardagar, vi försöker alltid svara inom ett dygn (gäller ej helg).

 

BETALNING

Betalning av din beställning sker med Klarna eller Stripe. Som kund har du möjlighet att betala med kreditkort (Visa, Mastercard/Eurocard), internetbank eller faktura. Alla priser är inklusive moms, momsen är 25%. Känslig information såsom kortnummer skickas alltid krypterad (SSL) till Stripe/Klarna för att utomstående inte skall kunna komma åt informationen. Informationen lagras inte av Framkalla utan skickas endast vidare till Stripe/Klarna. Överallt där känslig data skickas är överföringen krypterad. Vid betalning på faktura behöver kunden uppge personnummer (fakturaköp gäller endast i Sverige).

 

LEVERANS & FRAKT

Vi skickar alla våra varor med PostNord. Vi har en leveranstid på 5-7 arbetsdagar. Om det har gått mer än 10 arbetsdagar utan leverans hör då av dig till kundtjänst på hello@framkallaapp.com och uppge ditt ordernummer. Fri frakt ingår vid alla beställningar. Var extra noggrann när du anger din leveransadress, Framkalla ansvarar inte för förlorade försändelser om kundens angivna adress är felaktig eller att kundens namn inte är synligt på adressen.

 

LEVERANS AV POSTERS

Posters levereras som paket till ditt närmaste postombud, du kan spåra din poster med den länk som skickas till dig per e-post. Vid leverans till postombudet får du ett SMS att du kan hämta ut, sedan skickas en påminnelse till din e-post och sist skickas en avi till din postadress. Det är därför viktigt att du kontrollerar att alla dina uppgifter stämmer vid beställning. Glöm inte att ta med giltig legitimation till postombudet. Postern finns på postombudet i 14 dagar, därefter skickas den i retur till oss. Vi returnerar inga posters som inte blivit upphämtade av kunden. Vi skickar gärna om postern om det önskas, det tillkommer då en avgift på 140 SEK som betalas med en separat faktura.

 

AVBESTÄLLNING

Om du vill avbeställa din order måste du höra av dig till oss så fort som möjligt genom att mejla till kundtjänst på hello@framkallaapp.com. Din order skickas automatiskt till vår produktion efter att din betalning har gått igenom, därför kan det vara svårt för oss att hinna stoppa din beställning. Vi kommer alltid att göra vårt bästa men om vi inte hinner finns det tyvärr ingen möjlighet till återbetalning. Det går inte att göra några ändringar på din beställning efter att betalningen har gått igenom. Då våra produkter är unika, tack vare dina egna bilder, gäller ingen ångerrätt eller avbeställningsrätt, detta enligt distans- och hemförsäljningslagen.

 

REKLAMATION

Om det är något fel på produkten, eller om du inte skulle vara helt nöjd med din beställning kontakta då gärna vår kundtjänst på hello@framkallaapp.comoch beskriv så tydligt som möjligt eventuella fel eller varför du är missnöjd. Om vi bedömer att det är något fel på produkten eller om den har blivit skadad, ersätts du självklart med en ny. Eventuella fel eller skador på din beställning måste meddelas till kundtjänst inom 14 dagar efter att du har mottagit leveransen.

 

EVENTUELLA FEL & ÄNDRINGAR

Vi reserverar oss för eventuella fel såsom prissättning, tekniska fel eller felaktig information på Framkallas tjänster. Varje gång du använder Framkalla tjänsten förbinder du dig till att följa de gällande villkor. Framkalla förbehåller sig rätten att när som helst ändra i dessa villkor.

 

NÖJD KUNDGARANTI

Vi jobbar hårt för att alla våra kunder ska vara helnöjda med sina ordrar, från beställning till leverans. Vår nöjd kundgaranti innefattar leverans inom 10 arbetsdagar och pengar tillbaka om du inte är 100% nöjd.